home *** CD-ROM | disk | FTP | other *** search
/ NetNews Usenet Archive 1993 #3 / NN_1993_3.iso / spool / alt / bbs / 8131 < prev    next >
Encoding:
Text File  |  1993-01-23  |  1.6 KB  |  38 lines

  1. Newsgroups: alt.bbs
  2. Path: sparky!uunet!world!adamg
  3. From: adamg@world.std.com (Adam M Gaffin)
  4. Subject: Re: GIF Menus on BBSs
  5. Message-ID: <C1AHA8.IoC@world.std.com>
  6. Organization: The World Public Access UNIX, Brookline, MA
  7. References: <h0k3p!q@rpi.edu>
  8. Date: Sat, 23 Jan 1993 04:18:07 GMT
  9. Lines: 27
  10.  
  11. There's already a way to do this: NAPLPS.  This is the graphics format
  12. used by Prodigy, but one can do a lot more with it than they do.  NAPLPS
  13. is much better than GIF, IMHO, because its files tend to be *A LOT*
  14. smaller (especially if you're talking about something like menus).  And it
  15. has the user-end processing you're talking about; i.e., a NAPLPS menu is
  16. really a set of directions to your telecom program to draw something on
  17. the screen, rather than a full-fledged graphics file.
  18.  
  19. The format's been around for awhile, but hadn't gone too far until
  20. recently.  Microstar, the major NAPLPS developer, however, has released a
  21. shareware version of its drawing tool kit as well as its terminal program,
  22. which is, unfortunately, really poor (it doesn't support file transfers
  23. for example).
  24.  
  25. But Dave Hughes of Colorado, probably *THE* NAPLPS advocate, is currently
  26. working with a team of Russian programmers to develop a decent terminal
  27. program; word is it will be released soon.  Randy Harris, a Massachusetts
  28. programmer has developed a really nifty system to integrate NAPLPS into
  29. TBBS -- it automatically switches between NAPLPS, ANSI, etc., and he's
  30. designed some really beautiful menus and templates.
  31.  
  32.  
  33. -- 
  34. Adam Gaffin
  35. Middlesex News, Framingham, Mass.
  36. adamg@world.std.com
  37. Voice: (508) 626-3968. Fred the Middlesex News Computer: (508) 872-8461.
  38.